Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2017 17:32 - Неудобната история - кога са измислени "славяните"? - Пламен Пасков.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3532 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Не бива да се измислят думи и факти,които не съществуват на историческите документи.
Ние изследвахме българската история на базата на това,което са писали българските исто-
рици,и на базата на българските музеи,библиотеки,документи,и други източници,свързани с България.Аз не съм твърдял,че славуни като хора не е имало.Аз твърдя,че в резултат на 
нашите изследвания от 2011 год.на нашата немалка група /вече са 15 човека /,че първият 
запис на думата славянин е била във времето на Винко Прибоевич.Записът на думата се е появил по-късно на латински език.Той е разпространен от Мавро Орбини,който е живял и писал в средата на 16 век няколко десетилетия след В.Прибоевич.М.Орбини е също от нашето голямо Балканско семейство.Думата славянин се е появила по времето на Екатери-
на Велика - 1762 год.В Лаврентиевата летопис от 1348 год.има изменение на думата "словенски" в превода на руски на "славянски".опонентите ни твърдят,че това било едно и също,начин на произнасяне .Думата слово е различна от думата слава според нас,имат различно съдържание.Ние не намерихме и нито една държава Славяния.,не намерихме и група народи да са се наричали славяни.Приканваме руските историци ако са намерили нещо такова на дискусия..Обвиняваха ни,че работим за британците,за евреите и т.н.Моето лично мнение е ,че у нас е имало един древен народ .Дали е имал една държава с един език е сложно да се каже.Т.е. един народ с един език,който се е изменил благодарение на официализираните локални диалекти,които техните царе,князе и др.са правели официален държавен език.Това е първото разделение между нас,което е чисто политическо.Погледнете на имената на градовете,реките,селата в Румъния как родно звучат те.Там след Първата световна война са направили значителна езикова реформа.При социализма по времето на Чаушеску,цялата част по долното течене на Дунав до Карпатите са слушали българско радио,гледали нашата телевизия,говорели с нас на български без грешки.
Чисто научен подход за това,че ние сме единен народ - Методът включва антропологически,
археологически,писмени източници,генетичен анализ,езиков анализ, и изследване на бит,обичаи и материална култура.Той показва ,че не само българи с руснаци,но и българи със сърби,чехи,поляци,украинци
Ако погледнем на древния славянски календар,на дните от седмицата ,имената на месеци-
те,ние виждаме,че практически са еднакви.На нас са ни променили не само имената на държавите,на народите,но и имената на календарната система,което е много важно,защото това е космогония.Днешният календар е и крив,и даже не е логичен.Напр.месец септември е девети месец,а думата означава седми,октомври е осми,ноември е девети,декември е десети.Това се е правило,за да се промени същността на хората.да зе раздели нашият общ единен някога народ.Това е старият римски принцип - разделяй и владей.Всъщност той не е и римски.Същността е в това,че ако ние разберем какво са направили с нас за 500 години ,или даже за последните 200 години,са направили с нашите държави,става ясно,че това е път за нашето унищожение.Няма наши народи без братоубийствени войни.По горните научни критерии ние се явяваме единен народ.....1 част.


Тагове:   народ,   евреи,   врагове,   единен,


Гласувай:
3



1. olivie - възможно е
12.10.2017 18:33
може и по алкохолен признак да са се разделили - за русите водката, за българите ракията, за японци и китайци - сакето, за индианците огнената вода (уискито). В момента не ми идва на ум нещо за индийците, но и то ще стане. Който се опиянчвал си губел историята, но запазвал спокойствието си. Оттам и расологията ви - едните пият докато побледнеят и колабират, другите докато пожълтеят, третите докато почервенеят:) А останалите като припаднат от от злоба и плюене, защото им е малко пиенето.
цитирай
2. radostinalassa - ре
12.10.2017 20:03
Индийците пушат марихуана,те са по здравословния начин на живот.Изпийте 1 чаша сладък пелин.
цитирай
3. radostinalassa - Искам да ви питам
12.10.2017 20:30
Ако за синтеза на калцитонина е необходим йод,а той не достига,тогава има ли връзка между него и антагониста му,паратхормона? Как мислите?
цитирай
4. olivie - не е така
13.10.2017 07:37
нещата са много по - сложни от 1 клетка, 1 хормон, 1 елемент. Но на нивото на което разглеждате въпроса ще имате и гуша (щитовидното жлеза ще е увеличила обема си за да улавя дори йодни следи). Обаче при остеопороза е редно да се изследват и хормоните на щитовидната жлеза за ранна профилактика, макар да е излишно при настъпила клинична изява. Тази грешка се допуска, защото се абсолютизира лесното синтезиране на вит. Д при слънчево излагане, а това не е така при съвременния човек, който се крие от слънцето, защото вредните лъчи, дори и при защитен фактор 50 не са малко. Като бяхме деца фактор 8 беше достатъчен (а и не се произвеждаше по - голям), а сега... Освен това не сте ли забелязали, че вече не правим йод профилактика при бременни, , че солта вече не е в тъмни пликове? За съжаление дори на децата вече се дава вит. д само при поява признаци на рахит. И това е вследствие на уеднаквяване с еврогейските практики - преди не беше така.
ПП Забравяте, че над всички жлези стои диригент и никой не може да пее без него.
цитирай
5. radostinalassa - Добре,добре.
13.10.2017 18:56
Само не пишете на тема история.
цитирай
6. krumbelosvet - Признавам си
13.10.2017 20:01
От пръв прочит не разбрах за какво се бори авторът.
цитирай
7. goro6 - Жизнена енергия хабим на празно..
01.07.2019 00:40
Добре де, нямало е народ, който нарича себе си славяни, нямало е и такава държава. Прибоевич забелязал, че едно огромно пространство се населява от хора с близки езици, обичаи и ако щете манталитет. Нарича ги славяни - обобщаваш термин. Ясно е, че словото е първично, а славата е функция на словото. Без слово, няма слава. Човешкият речник се обогатява и постоянно се измислят нови термини. Траки няма, но живеят чрез трудовете на историците. Византия и византийци няма, но сега са реалност, която никой не може да изкара от главите ни. Проблемът със славяните възниква, когато Екатерина Велика решила да използва думичката за имперските интереси на Русия. Това и е работата на една императрица, но този вариант не устройва "колегите", и започва една подла борба за душите на "славянските" народи. За "колегите" на Екатерина и техните наследници това е игра, но за "славяните"се превръща в инструмент за самоунищожение. Тази думичка и споровете около нея, не позволява на достойни българи, милеещи за Родината, да се обединят и да хвърлят силите си за просперитета на народа и държавата ни. Обикновения човек трудно разбира, какво пречи, че сме славяни. Той казва, християни сме, езиците ни са сходни, манталитета ни е един и същ, живеем на един континент, какви да сме. Ако не ни харесва думата "славянин", да измислим друга. Толкова ли е трудно да се разбере, че не е време за спорове? Всичко читаво е необходимо да се събере, независимо от партийна принадлежност, да измете тинята, която задушава и изсмуква силите на народа ни. Стопяваме се, Българи, изчезваме! Какво славянство, какъв комунизъм, каква Европа ни набутват в главите?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13128685
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години